Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 12. 2019. 12:06 >> 12:06
5

"ALIJANSA POTREBNA FANCUSKOJ"

Tramp: Makron uvrijedio ostale članice NATO

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da su nedavni komentari francuskog predsjednika Emanuela Makrona da NATO doživljava "moždanu smrt" vrlo uvredljivi za ostalih 28 članica vojnog saveza.

Tramp je nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Londonu Makronove komentare nazvao "vrlo gadnim".

Makron je u intervjuu Ekonomistu objavljenom prošlog mjeseca rekao da taj savez doživljava "moždanu smrt", sugerišući da ta alijansa zastarijeva.

"Nikome NATO ne treba više nego Francuskoj", rekao je Tramp.

Tramp je više puta kritikovao članice NATO, žaleći se da je vrlo malo nacija na putu da ispuni cilj da uloži u odbranu najmanje dva odsto BDP-a do 2024. godine.

Predsjednici SAD i Francuske trebalo bi danas da se sastanu na marginama samita NATO.

Dvodnevni samit NATO povodom 70 godina od osnivanja tog vojno-političkog saveza počeo je danas u Velikoj Britaniji, uz prijem učesnika kod britanske kraljice Elizabete Druge.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније