Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

10. 09. 2020. 07:37 >> 07:37

U BLIZINI ATINE

Hiljade domova evakuisane zbog velikog požara

Grčke vlasti su u srijedu naredile evakuciju hiljada domova blizu Atine zbog velikog nekontrolisanog požara koji je uništavao zgrade dok je jak vjetar otežavao napore na obuzdvanju vatre.

Nije bilo izvještaja o povrijeđenima u požaru blizu grada Kerateja, jugoistočno od Atine, koji je do srijede uveče splasnuo, a aktivno je ostalo nekoliko manjih požara, saopštila je vatrogasna služba.

To je bio najrazorniji od 71 požara koji su od sinoć izbili u različitim djelovima Grčke.

Obližnja mjesta Anavisos i Palija Fokea i neka manja naselja u toj oblasti evakuisana su iz predostrožnosti dok se požar kretao ka njima.

Vlasti su obezbijedile detaljne rute za bijeg putem, a mnogi evakuisani građani privremeno su smješteni u lokalne hotele.

Vlasti su navele da nemaju podatke koliko zgrada je požar kod Kerateje uništio.

U gašenju požara učestvovalo je oko 180 vatrogasaca.

Požari u Grčkoj su česti tokom ljeta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније