Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 09. 2020. 19:49   >>  19:55

TRAMP PORUČIO

Velika šteta zbog broja mrtvih u Americi

Upitan o tome kako komentariše informaciju da je u utorak u Sjedinjenim Državama broj smrtnih slučajeva od koronavirusa dostigao 200.000, predsjednik Donald Tramp rekao je kako misli da je to šteta.

Kako piše CNN, nakon što je ignorirao pitanje njihove novinarke, Tramp je bio prisiljen prokomentarisati 200.000 smrtnih slučajeva u toj zemlji, a razgovor je zatim preusmjerio na svoj standardni odgovor na virus, optužujući Kinu i rekavši da je broj smrtnih slučajeva mogao biti mnogo gori da on nije poduzeo akciju.

"Mislim da bi, da nismo učinili stvari kako treba, imali dva i po miliona mrtvih. Ako pogledate alternativu, mogli biste imati dva i po miliona smrtnih slučajeva ili nešto slično. Mogli bismo imati broj koji bi bio znatno veći", rekao je Tramp novinarima prije odlaska iz Bijele kuće.

"Vidjeli ste moj govor u UN-u, Kina je ovo trebala zaustaviti na svojoj granici. Nisu smjeli dopustiti da se proširi po cijelom svijetu i to je užasna stvar", dodao je.

Tramp smatra da bi Amerika imala više od 3 miliona smrtnih slučajeva od koronavirusa da nije zatvorila svoje granice.

"To je užasna stvar, nikada se nije trebalo dogoditi. Kina je dopustila da se ovo dogodi i samo se toga sjetite", poručio je Tramp.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније