Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

30. 09. 2020. 09:59 >> 10:26

SRUŠEN LOVAC

Sudar američkih aviona u vazduhu

Jedan lovački avion "F-35B" američkog ratnog vazduhoplovstva srušio se pošto se u vazduhu sudario sa avionom za dolivanje goriva.

Pilot američkog borbenog aviona vrijednog 100 miliona dolara uspio je da se kataplutira, dok je posada tankera KC-130 uspjela da prizemlji letjelicu bezbjedno, prenosi ABC News.

U saopštenju vazduhoplovne baze Juma u Arizoni navodi se da je oko 16 sati po pacifičkom vremenu F-35B sudario se sa tankerom KC-130J tokom dolivanja goriva u vazduhu, što je rezultiralo padom borbenog aviona.

Pilot lovca F-35 se uspješno kataplutirao i trenutno se nalazi u bolnici, dok je je posada aviona-tankera na sigurnom.

Prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, cisterna za punjenje gorivom sletjela je u polje u neposrednoj blizini Aerodroma "Termal" u Kaliforniji.

KC-130 bio stacioniran u vazduhoplovnoj bazi kalifornijskom gradu San Dijegu, dok je F-35 bio smješten u Ivakuniju u Japanu.

Uzrok incidenta se istražuje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније