Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

21. 03. 2021. 07:33 >> 07:37

TAJLAND

Topovima i gumenim mecima na demonstrante

Tajlandska policija koristila je večeras u Bangkoku vodene topove, suzavac i gumene metke prilikom razbijanja prodemokratskih demonstracija čiji su učesnici tražili oslobađanje uhapšenih aktivista, ustavne promjene i reformu monarhije.

Najmanje šest policajaca je povrijeđeno, a pet demonstranata je uhapšeno, objavila je policija, a Hitna pomoć je navela da je u bolnice smješteno 11 osoba.

Večerašnjim okupljanjem oko 1.000 demonstranata nastavljeni su prošle godine započeti protesti na čelu sa studentima, koji su uzdrmali tajlandsku tradicionalnu političku elitu, oštro suprotstavljenu promenama, naročito po pitanju reforme monarhije.

Demonstranti su uspjeli da probiju barijeru koju su činili kontejneri za prevoz robe, nakon čega je policija prvo odgovorila upozorenjem, a potom i upotrebom vodenih topova i gumenih metaka.

Policija je uspela da potisne masu, poslije čega su sukobi još neko vrijeme nastavljeni.

Demonstranti su bacali dimne bombe na policajce i na nekoliko lokacija palili gume i otpad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније