Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.B. ]

21. 12. 2021. 21:57 >> 22:44
1

ODLUKA PARLAMENTA

Big Ben će se oglasiti za Novu godinu

Čuveni londonski zvonik Big Ben oglasiće se za Novu godinu, nekoliko mjeseci prije kraja restauracije započete prije četiri godine, saopštio je danas britanski parlament.

Poznato zvono od 13,7 tona oglasiće se 31. decembra u ponoć sa tradicionalih 12 udaraca koji će označiti kraj 2021. i početak 2022. godine.

To će biti posljednji put da Big Ben zvoni pomoću privremenog mehanizma, naveo je parlament i dodao da će od proljeća, prvobitni mehanizam, koji datira iz viktorijanske ere, biti ponovo pušten u rad.

Sat na zvoniku smještenom u Elizabetinoj kuli na jednom krilu Vestminsterske palate, počeo je da radi 1859. godine i od tada gotovo neprekidno zvoni na svakih 15 minuta.

Britanske vlasti su odlučile da i za ovaj doček Nove godine otkažu vatromet kod Temze u blizini Big Bena, zbog epidemije korona virusa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније