Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Rojters ]

13. 04. 2022. 20:02 >> 20:06

SUDSKE ODLUKE

Porodici Hosnija Mubaraka odblokirane stotine miliona dolara

Švajcarski savezni tužioci odustali su od 11-godišnje istrage povodom sumnji da su državljani Egipta, bliski pokojnom moćniku Hosniju Mubaraku, prali novac.

Mubarak je zbačen s vlasti tokom pobune poznate kao Arapsko proljeće.

"Uprkos brojnim istragama i prebacivanju 32 miliona švajcarskih franaka u Egipat 2018. godine, Kancelarija državnog tužioca (OAG) sada mora da prihvati da istraga nije bila u stanju da potkrijepi sumnje koje bi opravdale podizanje optužnice protiv bilo koga u Švajcarskoj ili bilo kakvo oduzimanje imovine“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Rečeno je da će osloboditi preostalih 400 miliona švajcarskih franaka (429 miliona dolara) koji su bili zamrznuti.

Odluka Švajcarske uslijedila je nakon odluke Opšteg suda Evropske unije od 6. aprila da se potvrdi poništenje sankcija EU protiv Mubaraka i njegove porodice. Time su Egipćani odmrznuli svoju imovinu.

U presudi EU kaže se da su te sankcije bile nezakonite i naloženo je Savjetu Evropske unije da plati pravne troškove familiji Mubarak.

Mubarakova porodica pozdravila je odluku Švajcarske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније