Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

23. 07. 2022. 13:20 >> 13:18

UTVRĐUJU KRIVIČNU ODGOVORNOST

Optuženi za ubistvo Abea na psihijatrijskom pregledu

Optuženi za ubistvo bivšeg japanskog premijera Šinza Abea biće podvrgnut psihijatrijskom pregledu kako bi se utvrdila njegova krivična odgovornost u vrijeme zločina, javili su danas japanski mediji.

Iz tužilaštva nije potvrđena ova informacija.

Osumnjičeni Tecuja Jamagami (41) uhapšen je odmah nakon što je dva puta pucao iz ručnog oružja u Abea usred predizbornog mitinga uoči senatorskih izbora u Nari, na zapadu Japana.

Policija je ranije saopštila da je Jamagami navodno ubio Abea jer je vjerovao da je bivši premijer imao veze sa "određenom organizacijom". Japanski mediji su naveli da je riječ o Unifikacionoj crkvi.

Pripadnik ove vjerske organizacije je i majka osumnjičenog.

Unifikacionu crkvu osnovao je 1954. u Južnoj Koreji Sun Mjung Mun (1920-2012). Ona djeluje u toj zemlji, kao i u SAD i Japanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније