Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ M.L.B. ]

13. 09. 2022. 23:22 >> 23:18

VRAĆENI IZ GRČKE

U Egejskom moru stradalo šest migranata, uključujući dvije bebe

Šest migranata među kojima dvije bebe stradalo je u turskim vodama Egejskog mora gdje ih je Grčka vratila nazad, javila je danas turska obalska straža.

Turske vlasti su takođe jutros spasle 73 osobe koje su pokušavale da stignu do Evrope kod jugozapadne provincije Mugla, dodala je obalska straža u saopštenju.

Prema njima vraćeni ljudi nalazili su se u četiri plovila. Nije im navedena nacionalnost ali su, kako se navodi, krenuli iz libanske luke Tripoli u subotu da pokušaju da stignu do Italije. Obalska straža se poziva na svjedočenja spašenih.

Migranti su na kraju pozvali grčke vlasti u pomoć pošto su juče ostali bez goriva kod grčkog ostrva Rodosa, naveo je isti izbor.

"Rekli su nam da su prvo prebačeni u brod grčke obalske straže, oduzete su im stvari od vrijednosti i onda su stavljeni u četiri čamca i ostavljeni blizu turskih teritorijalnih voda", rekao je jedan pripadnik turske obalske straže.

Atina i Ankara se uzajamno optužuju da krše prava migranata.

Grčka je u nedjelju priznala da je spriječila dolazak više od 150.000 osoba bez dokumenata do njenih kopnenih i pomorskih granica od početka godine, od kojih 25.000 samo u avgustu.

Atinu su više puta kritikovale nevladine organizacije zbog ilegalnih vraćanja migranata ka Turskoj, preko kopna i mora, ali ona je uvijek negirala te optužbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније