Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ RTS ]

06. 11. 2022. 21:47 >> 21:46

UOČI IZBORA U SAD

Uz Bajdena i Obama i Tramp aktivni u predizbornoj kampanji

Bivši američki predsjednici Barak Obama i Donald Tramp aktivno su se uključili u predizbornu kampanju uoči izbora 8. novembra. Na predizbornim skupovima u Pansilvaniji učešće su tako uzeli i aktuelni predsjednik Džozef Bajden, ali i dvojica bivših predsjednika Obama i Tramp.

Iako nije na funkciji još od 2017. godine, bivšeg predsjednika SAD Baraka Obamu mnogi i dalje posmatraju kao nekoga ko na kraju kampanje može imati važnu ulogu u podsticanju demokrata da izađu na izbore.

"Ova trenutna grupa republikanskih političara nije zainteresovana za rješavanje problema. Oni su zainteresovani da vas učine ljutim, a onda da pronađu nekoga koga će za to okriviti. I nadaju se da će vam odvući pažnju od činjenice da nemaju vlastite odgovore koje mogu ponuditi", rekao je Obama na jednom od skupova.

Među republikancima se takođe ističe poznato lice, sa poznatim izjavama.

"Izbori su namješteni i pokradeni. Našu zemlju sada uništavaju. Takmičio sam se dva puta. Dva puta sam i pobijedio", riječi su bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

Dok se Amerikanci pripremaju za izborni dan, Bajden i potpredsjednica Kamala Heris takođe su aktivni u kampanji, u pokušaju da pomognu demokratama da zadrže tijesnu većinu u Predstavničkom domu i Senatu.

Obamin cilj je da pokuša da zaštiti Bajdenovu legislativnu agendu tokom naredne dvije godine njegovog predsjedničkog mandata, jer ankete pokazuju da rad predsjednika SAD podržava samo 40 odsto Amerikanaca.

Za Trampa, stvar je lične prirode, on pokušava da postavi temelj za predsjedničku trku 2024. godine, i za sada je najpopularniji republikanski pretendent za tu poziciju, uprkos brojnim aferama, ali i istragama o napadu njegovih simpatizera na Kapitolu 6. januara 2021.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније