Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

06. 02. 2023. 14:04 >> 13:59
1

NAKON ZEMLjOTRESA

EU poslala spasilačke ekipe u Tursku

Evropska unija (EU) poslala je spasilačke timove u Tursku, pogođenu snažnim zemljotresom koji je pogodio i Siriju, izjavio je danas evropski komesar za upravljanje krizama Janez Lenarčič.

"Poslije jutrošnjeg zemljotresa u Turskoj, aktivirali smo Mehanizam civilne zaštite EU. Timovi iz Holandije i Rumunije su već na putu", napisao je Lenarčič na Tviteru.

Ta pomoć je odgovor na zahtJev Turske, rekao je neimenovani portparol Evropske komisije.

Zemljotres magnitude 7,8 (po nekim podacima 7,9) pogodio je južni dio Tursku i susjednu Siriju. Epicentar zemljotresa bio je u okrugu Pazarčik, u provinciji Kahramanmaraš na jugoistoku Turske, na oko 60 kilometara vazdušne linije od granice sa Sirijom.

Poginulo je više stotina ljudi u Turskoj i Siriji, a povrijeđeno je nekoliko hiljada.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније