Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

12. 02. 2023. 17:33 >> 17:27

DAO IM ROK

Kambodžanski lider zatvorio nezavisni medij zbog teksta o njegovom sinu

Premijer Kambodže Hun Sen naredio je danas gašenje jednog od malobrojnih nezavisnih medija zbog toga što je objavio članak u kome je, kako navodi, namjerno izvrgnut ruglu njegov sin.

U članku koji je objavila novinska agencija VOD navodi se da je i stariji sin Hun Sena, Hun Manet, koji je general-potpukovnik, potpisao vladin dokument o doniranju 100.000 dolara zemljotresom razorenoj Turskoj u očevo ime.

Hun Manet je komandant vojske koga je vladajuća partija predložila da naslijedi oca na budućim izborima.

Hun Sen je ranije novinskoj agenciji dao 72 sata da provjeri činjenice u Ministarstvu informisanja i da se izvini Hunu Manetu i vladi.

Zatim je ipak naredio ministarstvu da VOD-u oduzme licencu rekavši da ne može da prihvati pismo izvinjenja koje je ponudila medijska organizacija.

Hun Sen je rekao da su u članku pogrešno protumačene činjenice i da samo premijer ima ovlašćenje da donosi odluke o stranoj pomoći.

VOD je saopštio da je to bila nenamjerna greška.

Premijer je saopštio da VOD ima rok do sjutra u 10 sati da prestane sa emitovanjem, a strane zemlje koje finansiraju organizaciju treba da dobiju povraćaj novca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније