Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 02. 2014. 11:01 >> 11:01

PREDSJEDNIK OTKRIO

Putin lično izabrao Soči za ZOI

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je u sinoć emitovanom dokumentarnom TV filmu da je svojevremeno lično odabrao Soči za mjesto gdje će biti održane Olimpijske igre.

 

Putin je, u dokumentarnom filmu koji je snimila ruska državna televizija, izjavio i da su članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) podržali zahtjev Rusije 2007. godine da bude domaćin Olimpijade, kao što podržavaju i "današnju Rusiju".

Dio dokumentarca prikazan je na televiziji kasno sinoć, a film će u cjelosti biti emitovan poslije otvaranja Igara 7. februara.

"Posebno mi je drago da vidim šta se ovdje dešava pošto sam lično izabrao ovu lokaciju. Godine 2001. i 2002. došao sam svojim malim UAZ-om (terenskim vozilom) i obišli smo ovaj kraj, došli do rijeke i rekao sam: 'Hajde da ovdje počnemo'", kazao je Putin, obučen u jaknu na kojoj piše njegovo ime - "V. V. Putin".

Ruski predsjednik se lično angažovao u podnošenju zahtjeva za održavanje Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, što se, kako je primijetila francuska agencija, vrlo rijetko dešavalo poslije Drugog svjetskog rata.

Putin je rekao da su mnogi članovi MOK, poslije razmatranja brojnih zahtjeva, rekli da će podržati Rusiju jer "podržavaju današnju Rusiju i žele da nastave da joj pružaju podršku" pošto je "takva zemlja potrebna".

Odluci MOK-a je, prema njegovim riječima, u velikoj mjeri doprinijelo i to što u Rusiji Olimpijada ima ogromnu popularnost među stanovništvom. Putin je rekao i da Rusija kao država "nema takmaca", odnosno da "Rusija ima samo jednog takmaca - samu sebe".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније