Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Beta ]

29. 04. 2023. 22:57 >> 22:57

U VARŠAVI

Poljska zaplijenila zgradu ruske gimnazije

Poljska je zaplijenila zgradu ruske gimnazije u Varšavi, saznaje se iz poljskog Ministarstva spoljnih poslova.

„Ta zgrada od sada pripada gradskim vlastima Varšave“, rekao je telefonom za Frans pres porptarol Ministarstva Lukaš Jasina poslije zapljene putem sudskog izvršitelja u ime gradskih vlasti.

Ruski ambasador u Poljskoj je rekao da je to „ilegalni čin“ i da će Rusija uzvratiti, polazeći od „principa reciprociteta“.

„To je ilegalan čin, upad na diplomatsku lokaciju“ rekao je ruski ambasador u Varšavi Sergej Andrejev u videu koji je prenijela ruska televizija Ria Novosti.

Prije godinu dana, Gradska skupština Varšave je zaplijenila i ponudila Ukrajini bivši kompleks zgrada ruske diplomatske misije, oko kojeg su se sudile Poljska i Rusija, a koju su stanovnici Varšave prozvali „špijunsko gnezdo“.

Te desetospratnice sagrađene 1970-ih godina na jugu Varšave su nekada koristile sovjetske diplomate, a potom i Ambasada Rusije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније