Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

10. 06. 2023. 17:16 >> 17:16

VISINE 18 METARA

Izduvala se jedna od dvije džinovske patke u luci Hong Konga

Jedna od dvije džinovske patke na naduvavanje koje plutaju u luci Viktorija u Hong Kongu izduvala se danas, samo dan pošto su predstavljene ljubiteljima zabave.

Gomile stanovnika i turista pohrlile su po velikoj vrućini na šetalište da fotografišu patke - djelo holandskog umjetnika Florentijna Hofmana. Ali mnogi koji su stigli popodne našli su samo jednu, a druga se pretvorila u plutajuću hrpu žute plastike.

Organizatori su rekli na društvenim mrežama da se patka prenaduvala zbog vrućine, te je odlučeno da se vazduh mora odmah ispustiti da se ne bi raspala i da će biti vraćena u brodogradilište na popravku.

Dvije žute patke visoke 18 metara liče na igračke za kupanje.

Hofmanove patke su na svjetskoj turneji od 2007.

Godine 2013. jedna od Hofmanovih pataka bila je izložena u Hong Kongu i izazvala pomamno oduševljenje. Ali se i ta patka izduvala dok je bila izložena.

Hofman je rekao da se nada da će sadašnji povratak njegovih pop-art znamenitosti donijeti radost tom gradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније