Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis/M.L.B. ]

25. 06. 2023. 21:37 >> 21:50

ISTRAŽIVANJE NAFTE I GASA

Energetska grupa Eni kupila britanski Neptune za 4,5 milijardi eura

Italijanska energetska grupa Eni kupila je britansku kompaniju "Neptune energy" za 4,5 milijardi eura, saopšteno je na njihovim veb stranicama.

U kupovini je učestvovala i norveška kompanija Var energi, u kojoj većinski udio, 63 odsto, ima Eni, a preuzimanje bi moglo da se završi u prvom kvartalu naredne godine.

Neptune energy je kompanija koja se bavi istraživanjem i eksploatacijom nafte i gasa, a aktivna je u Evropi, Sjevernoj Americi, Indoneziji, Alžiru u Australiji, prenosi Tanjug.

Prema uslovima dogovora, osnovni dio kompanije Neptune će preći u direktno vlasništvo firme Eni, za 2,4 milijardi eura, dok će norveški dio Neptunea preći pod Var energi za 2,1 milijardi eura.

Njemačka podružnica Neptune energy-a je izuzeta iz ovog dogovora i ona će ostati u rukama dosadašnjeg vlasnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније