Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

03. 07. 2023. 19:15 >> 19:14

ODBACUJE OPTUŽBE

Bivši predsjednik Gruzije na sudu

Nekoliko gruzijskih televizijskih kanala danas je emitovalo slike bivšeg predsjednika Mihaila Sakašvilija (55). On je tokom saslušanja, putem video linka, izgledao vidno mršavije. 

"Apsolutno nevin čovjek se drži u pritvoru", rekao je Sakašvili kojem se sudi za "zloupotrebu položaja", optužbu koju on odbacuje.

Njegovi ljekari su rekli da je Sakašvili, čovjek koji je prije hapšenja imao 115 kilograma, izgubio oko 60 kilograma u zatvoru i da pati od trovanja teškim metalima, gubitka tjelesne težine i mišićne mase.

Sakašvili je predvodio Gruziju od 2004. do 2013. godine, prije nego što je otišao u egzil na osam godina u inostranstvo. Živeo je najviše u Ukrajini, gdje je stekao državljanstvo te zemlje i imao političke odgovornosti.

Vratio se u Gruziju prije lokalnih izbora početkom oktobra 2021. godine, ali je odmah uhapšen i odveden na služenje šestogodišnje zatvorske kazne zbog "zloupotrebe položaja". Ta kazna je izrečena u njegovom odsustvu 2018. godine.

On je potom 50 dana štrajkovao glađu protestujući u znak protesta zbog zatvorskih uslova, i zbog toga je boravio u bolnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније