Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 04. 2014. 10:28 >> 10:27
3

'PROCURIO' VIDEO

Najveće okupljanje Al Kaide posljednjih godina

Na internetu se pojavio video najvećeg i najopasnijeg okupljanja pripadnika terorističke organizacije Al Kaide u posljednjih nekoliko godina, javlja Si-En-En.

Snimak se pohavio na nekoliko internet stranica koje promovišu džihad, što je privuklo pažnju američkih zvaničnika i stručnjaka za terorizam. Prema njihovim riječima, snimak je autentičan, prenosi Index.hr.

U videu se pojavljuje drugi čovjek Al Kaide i šef te organizacije na arapskom poluostrvu, Nasir al Vuhajši, koji se obraća više od stotini ratnika negdje u Jemenu, rekao je analitičar za terorizam, Pol Kruikšenk.

"Američka obavještajna zajednica trebala bi biti u čudu što se tako velika grupa pripadnika Al Kaide, uključujući i vođstvo, uspjela da se okupi, a da to niko od njih nije primijetio", rekao je stručnjak za nacionalnu bezbjednost SAD-a, Peter Bergen.

U sredini videa, Al Vuhajši je izjavio da želi da napane SAD i da se ne boji mogućih posljedica.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније