Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Glasamerike.net/M.L.B. ]

19. 11. 2023. 21:57 >> 21:57

U 96 GODINI

Preminula bivša prva dama SAD Rozalin Karter

Bivša prva dama SAD Rozalin Karter, supruga bivšeg predsjednika Džimija Kartera, umrla je danas i 96 godini, saopštio je Karter centar.

Kako se navodi, preminula je u svom domu, okružena porodicom. U petak je saopšteno da je na palijativnoj njezi kod kuće, ali bez više detalja.

U maju ove godine, porodica Karter je objavila da bivša prva dama ima demenciju, ali da je nastavila da boravi u kući u ruralnoj oblasti Plejns u Džordžiji.

Karterovi su predsjednički par sa najdužim brakom, vjenčali su se 1946. kada je on imao 21, a ona 18 godina.

"Najbolja stvar u životu koju sam uradio je što sam oženio Rozalin", rekao je bivši predsjednik 2015. godine za kanal C-Span.

Džimi Karter je na palijativnoj njezi, nakon što je u februaru odbio dodatnu medicinsku intervenciju.

Mandat je završio 1981. godine, a njegova supruga je imala važnu ulogu u tom periodu. Neprofitni Karter centar osnovali su 1982.

Džimi Karter ima 99 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније