Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Portal RTCG ]

12. 12. 2023. 15:45 >> 16:00
Čitaj mi:

AMERIČKI LIDER

Bajden: Podržavaću Izrael sve dok Hamas ne nestane

Predsjednik SAD Džozef Bajden obećao je da će nastaviti da podržava Izrael u ratu sa Hamasom, ali je i upozorio da bi njegova zemlja trebalo da bude oprezna zbog "promjene stava svjetskog mnjenja" u nastojanjima da se Hamas zbaci sa vlasti.

Takođe je i upozorio da bi njegova zemlja trebalo da bude oprezna zbog "promjene stava svjetskog mnjenja" u nastojanjima da se Hamas zbaci sa vlasti.

"Mi ćemo nastaviti da obezbeđujemo vojnu pomoć dok se oni ne otarase Hamasa, ali moramo biti oprezni. Ceo svet može preko noći promeniti javno mišljenje. Mi ne smijemo dozvoliti da se to desi“, rekao je sinoć Bajden u Bijeloj kući na prijemu povodom jevrejskog praznika Hanuke.

U vreme kada SAD vrše pritisak na Izrael da učini više kako bi zaštitio civile u Gazi, Bajden je rekao da se ne slaže uvijek sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom.

„Kao što sam rekao posle napada, moja posvećenost bezbednosti jevrejskog naroda, bezbjednosti Izraela i njegovom pravu da postoji kao nezavisna jevrejska država je nepokolebljiva“, zaključio je Bajden.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније