Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

14. 12. 2023. 15:10 >> 15:10
Čitaj mi:

JOHANSON NAJAVILA

Preseljenje za skoro 61.000 izbjeglih u okviru EU

Evropska unija (EU) se obavezala da će preseliti skoro 61 hiljadu izbjeglica u neke od svojih članica u naredne dvije godine, kazala je evropska komesarka za unutrašnje poslove Ilva Johanson.

"Mi smo od 2015. preselili i kroz humanitarne programe prijema zaštitili 175 hiljada ljudi u EU", rekla je Johanson na konferenciji za novinare, tokom Globalnog foruma za izbjeglice Ujedinjenih nacija (UN) u Ženevi.

Ona je kazala da je 14 članica EU (od ukupno 27) obećalo da će u naredne dvije godine omogućiti preseljenje izbjeglih u svoje države za oko 61 hiljadu ljudi, ali nije navela o kojim zemljama je riječ, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Johanson je kazala da će oko 31 hiljada od tog broja biti preseljeno putem programa koje vodi Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније