Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

26. 01. 2024. 20:19 >> 20:28

DRUGI MANDAT

Nova kandidatura Fon der Lajen za predsjednicu EK

Evropska narodna partija (EPP) ponovo će kandidovati Ursulu fon der Lajen za funkciju predsjednice Evropske komisije na kongresu u martu, pod uslovom da ona to bude željela, rekao je Rojtersu visoki zvaničnik Evropske unije.

Fon der Lajen se još javno nije izjasnila da li želi da se kandiduje za drugi mandat na čelu izvršne vlasti Evropske unije.

Lider grupe nemačkih demohrišćana u Evropskom parlamentu Danijel Kaspari nedvosmisleno je stavio do znanja da se očekuje da će je EPP ponovo nominovati.

Ukoliko je EPP kandiduje, Fon der Lajen bi gotovo sigurno ostala na mjestu predsjednice Evropske komisije, ako Evropska narodna partija ponovo pobijedi na izborima za Evropski parlament u junu, što trenutno predviđaju sve ankete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније