Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

02. 02. 2024. 19:18 >> 19:18
Čitaj mi:

KLIMATSKA AKTIVISTKINJA

Tunberg oslobođena optužbe za javne nerede

Klimatska aktivistkinja Greta Tunberg oslobođena je danas optužbi za javne nerede zbog protesta ispred hotela koji je bio domaćin konferencije o nafti i gasu prošle godine, nakon što je sudija londonskog suda odbacio slučaj.

Tunberg, koja je postala istaknuta aktivistkinja širom svijeta nakon organizovanja višenedjeljnih protesta ispred švedskog parlamenta 2018. godine, oslobođena je na Vestminsterskom sudu za prekršaje po jednoj optužbi prema Zakonu o javnom redu.

Tunberg je bila jedna od desetina ljudi uhapšenih u oktobru ispred londonskog hotela gdje je Energi Intelligence Forum bio domaćin liderima naftne i gasne industrije.

Ona i još četiri osobe, starosti između 19 i 59 godina, optužene su da nisu ispoštovale naređenja policije da premjeste svoj protest na određeno mjesto u blizini konferencije.

Međutim, sudija Džon Lo je presudio da je uslov koji je nametnut demonstrantima bio nezakonit jer je policija mogla da uvede manja ograničenja i zato što uslovi nisu bili jasni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније