Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

07. 02. 2024. 22:29 >> 22:31
Čitaj mi:

POZAMAŠNA CIFRA

Grčka profitirala 14 miliona poslije naplate posjeta Akropolju

Prihod od posjeta Akropolju povećan je za 14 miliona eura u odnosu na prošlu godinu, izjavila je grčka ministarka kulture Lina Mendoni.

Ona je, obraćajući se poslanicima u parlamentu, istakla da je za takav uspjeh zaslužna "nadogradnja svih službi", preneo je Katimerini.

Mendoni je navela da je povećanje prihoda ovog kultnog istorijskog mjesta na 60 miliona sa 46 miliona eura prvenstveno posljedica novog sistema elektronskih karata.

Poslanici opozicije prigovorili su odluci da se poskupi ulazak u kompleks, za koji kažu da će poskupjeti čak 300 odsto.

Ministarka je odgovorila da će nova cijena posjete Akropolju biti u skladu sa politikom u drugim zemljama članicama Evropske unije i da će biti primjenjena od aprila 2025. godine.

Ona je rekla da su "u poređenju sa nacionalnim spomenicima sličnih dimenzija u drugim zemljama EU, cijene ulaznica u Grčkoj znatno niže".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније