Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Tanjug ]

18. 02. 2024. 16:04 >> 16:05

KANADA

Izraelska ofanziva na Rafu neprihvatljiva

Izraelska ofanziva na najjužniji grad Pojasa Gaze, Rafu, "neprihvatljiva je jer Palestinci nemaju gdje da odu", rekla je danas ministarka spoljnih poslova Kanade Melani Džoli.

"Vjerujemo da Izrael ima pravo da postoji, ali isto tako imamo spoljnu politiku o bezbjednosti ljudi. Zaštita civila je srž svega onoga što smo radili", rekla je Džoli na panelu na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, prenijela je Anadolija.

Tokom diskusije o Bliskom istoku, u prisustvu španskog i jordanskog kolege, Džoli je rekla da Kanada ima "viziju za dugotrajan mir".

"Prvo što je potrebno je da izraelska vlada bude voljna da razgovara o rješenju sa dvije države", rekla je kanadska ministarka.

U isto vrijeme, dodala je, arapske zemlje moraju da stabilizuju diplomatske odnose sa Izraelom, koji bi uključili bezbjednosni dogovor između Izraela i Saudijske Arabije.

"Netanjahu ne može da nastavi da vodi ovaj rat", rekla je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније