Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

06. 03. 2024. 10:32 >> 10:35
1
Čitaj mi:

KAMERUN

Velika Britanija gubi strpljenje, humanitarna pomoć ne stiže do Gaze

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvide Kameron izjavio je danas da njegovu država gubi strpljenje u odnosu prema Izraelu, jer humanitarna pomoć ne stiže do stanovnika Gaze.

On je rekao da će članu izraelskog ratnog kabineta Beniju Gancu, koji iz posjete SAD danas stiže u London, na sastanku kazati da je Izrael, kao okupatorska sila, prema međunarodnom humanitarnom pravu, bio dužan da isporučuje pomoć.

Kameron je u obraćanju u Domu lordova izjavio da se svijet suačava sa "strašnom patnjom u Gazi", prenosi Gardijan.

"Govorio sam prije nekoliko nedjelja o opasnosti da dođe do toga da ljudi umiru od gladi i bolesti koje su izlječive. E sada smo na toj tački", kazao je on.

Najavio je da će upozoriti izraelske vlasti kada se tokom dana bude sastao sa ministrom Gancom da je Velika Britanija na ivici strpljenja zbog humanitarne situacije u Gazi.

Ganc, politički rival izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, čuo je sličnu poruku kada se u ponedjeljak u Vašingtonu sastao sa potpredsjednicom SAD Kamalom Haris.

Ona je rekla da Izrael treba da izradi "vjerodostojan" humanitarni plan za Gazu, nakon što je prethodno upozorila da su uslovi tamo "nehumani".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније