Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

17. 03. 2024. 18:34 >> 18:38
Čitaj mi:

nisu svi protiv Putina

U Parizu hiljade birača ispred ruske ambasade

Nekoliko hiljada ljudi čekalo je u Parizu ispred ruske ambasade danas tačno u podne, za kada je ruska opozicija pozvala da se oda pošta pokojnom protivniku Kremlja Alekseju Navaljnom i osude nedemokratski predsjednički izbori u Rusiji, na kojima se očekuje ubjedljiva pobjeda sadašnjeg predsjednika Vladimira Putina.

Birači su strpljivo po kiši čekali u redu, dugom više od 600 metara, javila je agencija Frans pres sa licu mjesta.

Neki birači su rekli da će na glasačkom listiću napisati Navaljni, a drugi su ocijenili da je Putin nelegetiman predsjednik.

"Postoji želja da se situacija promijeni, na ovaj ili onaj način. U Ukrajini je rat. Svake godine stvari su sve gore. Neću glasati za Putina", rekao je jedan glasač.

Međutim, nekoliko Rusa je reklo da će ipak glasati za Putina.

"Kako možete da budete protiv Putina? On spasava svijet", rekao je jedan Rus koji živi u Parizu.

Drugi birač se složio rekavši da je Putin najbolji predsjednik.

Nekoliko desetina ljudi, od kojih su mnogi nosili plavo-bijelu zastavu ruske opozicije, poslije glasanja je krenulo u šetnju po ulicama Pariza, uzvikujući parole "Putin ubica!" i "Rusija protiv rata!".

U Rusiji je danas treći i posljednji dan glasanja na predsjedničkim izborima, na kojima se očekuje pobjeda Putina, koji je na čelu zemlje praktično već 24 godine.

Putin se suočava sa tri kandidata "bez težine" koji se ne protive ni invaziji u Ukrajini, ni represiji u zemlji koja je iskorenila svu pravu opoziciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније