Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Mina ]

19. 03. 2024. 09:24 >> 09:24
Čitaj mi:

PODACI REGULATORA

Njemačka postala neto uvoznik struje

Njemačka je u prošloj godini u međunarodnoj trgovini strujom zabilježila manjak od 2,29 milijardi eura, objavio je list Augsburger Allgemeine, pozivajući se na podatke regulatora.

Njemačka je prošle godine uvezla 54 teravata struje, u vrijednosti 5,7 milijardi eura. Izvezla je, međutim, 42 teravata, vrijednih 3,5 milijardi eura, prenosi SEEbiz.

Bilans trgovine strujom pokazala je tako minus, prvi put u više godina.

Uvoz je u prošloj godini pokrio 11 odsto njemačke potrošnje i snizio cijene, prema agenciji koja napominje da Njemačka ima dovoljno proizvodnih kapaciteta da pokrije svoje potrebe.

"Struja se uvozila zato što je u inostranstvu bila jeftinija", rekao je portparol regulatora za Augsburger Allgemeine.

U martu prošle godine Njemačka je zatvorila tri preostale nuklearne elektrane i okončala program dug šest decenija. Berlin planira da do 2035. proizvodi struju isključivo iz obnovljivih

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније