Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina biznis [ M.L.B. ]

28. 03. 2024. 07:42 >> 07:42
Čitaj mi:

PODACI ZA 2024.

Američka centralna banka potvrdila rekordni gubitak

Američka centralna banka potvrdila je da je prošlu godinu zaključila s rekordnim gubitkom od 114,3 milijarde dolara, uz višestruko veći trošak kamata na depozite komercijalnih banaka.

U 2022. godini, Federalne rezerve (Fed) su poslovale s neto dobiti od 58,8 milijardi dolara.

Poslovni izvještaj za prošlu godinu odražava uticaj podignutih ključnih kamatnih stopa, s nula na važećih 5,25 do 5,5 odsto, radi obuzdavanja inflacije, prenosi Hina.

Fed ih je počeo agresivno podizati na proljeće 2022. godine, što znači i da bankama, novčanim fondovima i drugim finansijskim kompanijama isplaćuje kamate na depozite.

Prošle godine su im, prema revidiranim podacima, isplatili 176,8 milijardi dolara, u poređenju sa 60,4 milijarde dolara isplaćene u 2022.

Isplate kamata iz obrnutih repo operacija porasle su sa 41,9 milijardi na 104,3 milijarde dolara.

Fed-ov prihod od kupljenih obveznica zadržao se pak više manje na nivou iz 2022. godine i iznosio je 163,8 milijardi USD.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније