Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Agencije ]

31. 03. 2024. 18:41 >> 18:41
Čitaj mi:

Orenburg

U Rusiji uhapšen vlasnik bara zbog promocije LGBT pokreta

Centralni okružni sud ruskog grada Orenburg odredio je pritvor do 18. maja vlasniku bara na koji su se posjetioci žalili da propagira LGBT pokret.

„Optuženi… je izvršio selekciju dreg kvin umjetnika kroz preliminarne razgovore sa kandidatima, odobrio programe nastupa i događaja i obezbijedio njihovo održavanje u lokalu, obezbijedio foto i video snimanje svih nastupa, a zatim naknadno postavljanje slika i video snimaka događaja koji promovišu netradicionalne seksualne odnose i preferencije u grupi na Telegramu, čime se omogućava pristup ovim informacijama neograničenom broju ljudi“, navodi se u saopštenju suda.

Ranije je određen pritvor i umjetničkom direktoru i upravniku ovog bara, optuženim za krivično djelo organizovanja aktivnosti ekstremističke organizacije, prenosi RIA.

Njih je kasnije Rosfinmonitoring, agencija koja ima ovlašćenje da zamrzne bankovne račune ljudi sa liste terorista i ekstremista, uvrstila u tu listu.

Rusija je 22. marta dodala Međunarodni LGBT pokret i njegove strukturne jedinice na listu terorista i ekstremista.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније