Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B. [ Glas Amerike ]

07. 04. 2024. 22:15 >> 22:15
Čitaj mi:

Bajden kod srušenog mosta u Baltimoru

"Nećemo mirovati dok ne bude obnovljen"

Predsjednik Džo Bajden obišao je mjesto gdje se srušio most u Baltimoru, koji sada blokira ključnu putanju za brodove na istočnoj obali, i obećao federalnu pomoć u obnovi, što je ideja kojoj se protive neki republikanski članovi Kongresa.

Predsjednik je helikopterom obišao mjesto gdje se srušio most u luci, a zatim se obratio lokalnim zvaničnicima.

Izrazio je nadu da će se kanal koji je zatvoren poslije rušenja mosta Frensis Skot Ki prošlog utorka ponovo otvoriti do maja. Poručio je okupljenim lokalnim zvaničnicima da im "američka vlada čuva leđa".

Bajden je pozvao Kongres da odobri sredstva za finansiranje novog mosta što je prije moguće. Takođe je obećao da će strane odgovorne za rušenje mosta pomoći da se plati otklanjanje štete i da će "biti pozvani na odgovornost".

Predsjednik se kasnije se sastao sa porodicama šestorice građevinskih radnika koji su poginuli u nesreći.

"Nekoliko sekundi prije rušenja mosta, jedan radnik je svojoj djevojci poslao poruku - sad smo polili cement, čekamo da se osuši", rekao je predsjednik.

Dodao je da njegova vlada "neće mirovati dok se ne osuši cement na novom mostu". Bajden je istakao da će most obnoviti američki radnici, "američkim čelikom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније