Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

12. 04. 2024. 06:52 >> 06:52

rat u gazi

SB UN zatražio od Izraela da uradi više po pitanju pomoći Gazi

Savjet bezbjednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN) saopštio je da bi Izrael trebalo da uradi više kako bi pomogao civilima u Gazi.

SB UN je naveo da je upoznat sa obećanjima Izraela o otvaranju više ulaznih tačaka kako bi se omogućila dostava humanitarne pomoći Gazi.

U saopštenju su ukazali na potrebu da se učini više "s obzirom na razmjere potreba u Gazi", prenosi AP.

Izrael je prošle sedmice obećao da će otvoriti prelaz Erez na sjeveru nakon telefonskog razgovora između predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena i izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u kojem je američki predsjednik zahtijevao "momentalnu akciju" Izraela u vezi sa humanitarnom pomoći.

SB je u saopštenju ponovio "duboku zabrinutost zbog ljudskih žrtava sukoba, katastrofalne humanitarne situacije i pretnje neposredne gladi u Gazi".

Rat u Gazi izbio je nakon iznenadnog napada Hamasa na Izrael 7. oktobra prošle godine, u kojem je ubijeno oko 1.160 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније