Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Beta ]

12. 04. 2024. 22:50 >> 22:48
Čitaj mi:

BIJELA KUĆA

"Prijetnje Irana protiv Izraela realne i vjerodostojne"

Iranske prijetnje upućene Izraelu su "vjerodostojne" i "realne", rekao je danas portparol Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost.

Predsjednik SAD Džo Bajden informisan je više puta od strane svog tima za nacionalnu bezbjednost i SAD namjeravaju da učine "sve moguće da osiguraju da Izrael može da se brani", rekao je Džon Kirbi, portparol Bijele kuće.

"Bilo bi nesmotreno ne procijeniti naš položaj u regionu, da osiguramo da smo i mi takođe korektno pripremljeni", dodao je on.

Ni u ovom slučaju Kirbi nije dao detalje o mogućim kretanjima američkih snaga u regionu, prenosi Beta. 

Rizici od širenja sukoba u Gazi udvostručili su se sa pretnjama Irana protiv Izraela upućenim posliije udara 1. aprila u kome je uništen iranski konzulat u Damasku i ubijeno 16 ljudi, među kojma i dva generala Čuvara revolucije, iranske ideološke vojske.

Iran smatra Izrael odgovornim za taj napad.

Iran koji je zakleti neprijatelj Izraela i saveznik palestinskog Hamasa zaprijetio je da će "kazniti" Izrael posle uništenja svog konzulata u Damasku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније