Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina ]

15. 04. 2024. 21:26 >> 21:26

vlasti u gazi

Izrael oslobodio 150 palestinskih zatvorenika

Izrael je oslobodio oko 150 palestinskih zatvorenika zarobljenih tokom izraelske vojne ofanzive, saopštile su vlasti u Pojasu Gaze.

 

Uprava Gaze zadužena za prelaze saopštila je da je grupa zatvorenika izvedena danas sa teritorije Izraela preko prelaza Kerem Šalom na jugu i dodala da su svi prebačeni u bolnicu u Rafi na pregled 

Izvori iz vlasti su naveli da su zarobljenici pretrpeli grubo postupanje tokom pritvora.

„Očigledno je da su ovi zatvorenici pretrpeli ozbiljno maltretiranje, jer je jedan broj njih poslat u bolnicu Abu Jusef al-Nadžar na liječenje“, saopštili su izvori bliski upravi za granične prelaze.

Izraelska vojska nije komentarisala oslobađanje zatvorenika, već je navela da je „apsolutno zabranjeno“ njihovo maltretiranje, prenosi N1.

Jedan od zarobljenika je rekao za AFP da su on i njegov prijatelj pretučeni i mučeni dok su bili u pritvoru.

„Bio sam na koljenima (skoro dva meseca), od pet ujutru do deset uveče, sa povezima na očima i vezanih ruku“, rekao je oslobođeni zatvorenik i dodao da je vojska puštala pse da ih napadnu.

Prošlog mjeseca, uprava za prelaze saopštila je da je 56 palestinskih pritvorenika puštenih iz izraelskih zatvora imalo znake torture.

 

Izraelska vojska je tada saopštila da pritvorenike tretira u skladu sa međunarodnim pravom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније