Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J.

16. 04. 2024. 08:39 >> 08:43

MINISTARSTVO TRGOVINE SAOPŠTILO

Maloprodaja u SAD-u porasla više od očekivanog

Maloprodaja u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) porasla je u martu 0,7 odsto u odnosu na februar, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Podaci su iznenadili analitičare koji su očekivali znatno slabiji rast, od oko 0,3 odsto.

Podaci pokazuju da viša inflacija u martu nije ometala potrošnju potrošača, prenosi SEEbiz.

U martu je mjesečna inflacija iznosila 0,4 odsto, a godišnja 3,5 odsto. U martu je maloprodaja porasla četiri odsto na godišnjem nivou.

Rastu lične potrošnje doprinijele su i cijene benzina. Rast tih cijena povećao je prodaju na benzinskim pumpama u martu 2,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U martu je u odnosu na prethodni mjesec online prodaja porasla 2,7 odsto, prodaja odjeće pala je 1,6 odsto, prodaja u sportskim trgovinama 1,8 odsto, a prodaja u trgovinama elektronikom 1,2 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније