Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 09. 2014. 18:31 >> 18:30

ALŽIRSKI ISLAMISTI

Napustili Al Kaidu i "prešli" u IS

Nova oružana islamistička alžirska grupa Vojnici kalifata, saopštila je da je prekinula saradnju sa Al Kaidom Islamskog Magreba (Akmi) i da se zaklela na odanost Islamskoj državi koja kontroliše više regiona u Iraku i Siriji.

U saopštenju, koje je na internetu objavio džihadista Guri Abdelmalek, zvani Kaled Abu Sulejman, koji je bio komandant Akmija za centralni region, saopštio je da je preuzeo vođstvo nad Vojnicima kalifata.

On je naveo da se pridružio komandantu grupe Akmi na istoku Alžira i optužio države Magreba da su odstupile s pravog puta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније