Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 09. 2014. 22:25 >> 22:23

OBEĆAO

Obama: Bez "kopnenog" učešća u Iraku

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama ponovio je danas da američki vojnici u Iraku ne učestvuju u borbenim misijama protiv organizacije Islamska država.

"Američke snage koje su raspoređene u Iraku nemaju i neće imati borbenu misiju", poručio je Obama iz vojne komande za Bliski istok i Centralnu Aziju (Centcom) u Tampi na Floridi.

"Ja vas neću uključivati u novi rat na kopnu u Iraku", oštro je rekao on, dan nakon izjava generala Martina Dempsija,  koji je rekao da bi vojni savjetnici mogli da budu biti poslati u borbe.

Obama je rekao da će koristiti  vazdušne snage i trenirati i opremiti  partnere.

"Mi ćemo voditi široku koaliciju zemalja koje imaju interes u ovoj borbi, jer ne radi se jednostavno o Americi protiv IS-a. Radi se o svijetu koji odbija brutalnost IS-a", izjavio je Obama nakon što se susreo s generalom Lojdom Ostinom, šefom Centcoma.

Za američkog predsjednika, Sjedinjene Američke Države se ne mogu angažovati "same" u ovoj borbi.

" Iskustvo nas je naučilo da kad radimo stvari sami i kad ljudi u ovim zemljama nisu uključeni, čim odemo, isti problemi izbiju na površinu. Stoga, dakle treba raditi drugačije", rekao je Obama. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније