Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 10. 2014. 18:51 >> 18:48

SAOPŠTILA SZO

Norvežanka izliječena od ebole

Norvežanka koja je zaražena virusom ebole dok je radila za organizaciju Ljekari bez granica u Sijeri Leoneu je izliječena, saopštila je danas ta organizacija.

 

Prema saopštenju Jonasa Hagensena, portparola norveškog ogranka Lekara bez granica, Norvežanka koja je preboljela ebolu napustila je odjeljenje intenzivne njege Univerzitetske bolnice u Oslu. 

Sijera Leone je, uz Liberiju i Gvineju, najteže pogođena ebolom među zemljama Zapadne Afrike. U najnovijem i najtežem izbijanju ebole dosad, preminulo je više od 4.500 hiljada ljudi, a oboljelo preko 9.000.

U posljednje vrijeme su se i među medicinaskim radnicima iz SAD i Evrope, najčešće onima koji su pomagali u liječenju oboljelih u zapadnoafričkim zemljama, pojavili slučajeve zaraze smrtonosnim virusom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније