Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 10. 2014. 13:12 >> 13:09

VLADA DOZVOLILA

Britanske letjelice u Siriji

Britanska vlada dozvolila je misije nadgledanja iznad Sirije, naoružanim i nenaoružanim bespilotnim letjeelicama u cilju prikupljanja podataka o džihadistima.

Britanski ministar odbrane Majkl Felon je izjavio da će obje vrste bespilotnih letjeelica (i Reper i Rivet džoint) letjeti iznad Sirije u okviru "nastojanja da zaštitimo našu nacionalnu bezbjednost od terorističke prijetnje koja proističe odatle", prenosi Rojters.

 

 

Ali on je, u saopštenju upućenom parlamentu, istakao da "Reperima" neće biti dozvoljeno da koriste oružje u Siriji, za šta će biti potrebna "dodatna dozvola". 

Portparolka ministarstva odbrane nije mogla da objasni da li to znači da je potrebna ministarska dozvola ili glasanje u parlamentu. 

Felon je prošle nedjelje najavio da Velika Britanija šalje naoružane "Repere" na Bliski istok gdje će vršiti vazdušne napade na položaje Islamske države u Iraku. 

Parlament je prošlog mjeseca izglasao da se dozvole vazdušni napadi na Islamsku državu u Iraku, na zahtjev iračke vlade, ali Britanija ne vrši bombardovanje u Siriji. 

Ranije je rečeno da bi za vazdušnu kampanju u Siriji bilo neophodno novo glasanje u parlamentu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније