Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 10. 2014. 17:32 >> 17:29

BND TVRDI

IDIL ima protivavionsko naoružanje

Njemačka obavještajna služba (BND) upozorila je da teroristička organizacija IDIL ima naoružanje kojim može gađati i civilne avione.

Njemački list "Bild am Sonntag" objavio je dio sadržaja iz brifinga koji je BND predao nekim zastupnicima u parlamentu, a u kojima se navodi da IDIL posjeduje i razvijena naoružanja kojima, posebno u sjevrnoj regiji Iraka, mogu gađati i civilne avione.

Iz BND-a tvrde da pripadnici IDIL-a imaju ručne bacače za protivavionske rakete MANPADS, koje predstavljaju veliku prijetnju civilnim avionima prilikom polijetanja ili spuštanjem na manje visine prilikom priprema za slijetanje.

Riječ je o oružju proizvedenom u Rusiji, Kini ili Bugarskoj, do kojeg su pripadnici IDIL-a najvjerovatnije došli zauzimanjem kasarni i magacina sirijske vojske.

Iz Njemačke u rat u Siriji i Iraku otišlo 1.800 ratnika

Paralelno s tim, list "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" (FAS) tvrdi da je broj ratnika radikalnih gledišta koji je iz Njemačke otišao u rat u Siriji i Iraku mnogo veći od brojke 450, koliko su zvanične vlasti saopštile.

Služba za zaštitu ustavnog poretka (BfV) je na osnovu obavještajnih podataka došla do brojke od 1.800 takvih ratnika.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније