Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 01. 2015. 22:12 >> 22:07
1

OBAMA OBEĆAO

Riješiću problem rasizma u SAD

Predsjednik SAD Barak Obama izjavio je da želi da poboljša trening policije u manjinskim zajednicama, da bi “postali svjesni svojih predrasuda na vrijeme”.

Obama je dodao da, iako većina policajaca radi svoj posao savjesno, problemi i dalje postoje.

"I dalje postoje predrasude u našem društvu, posebno u situacijama kada se moraju donijeti brze odluke. Studije su pokazale da Afroamerikance gledaju kao više zastrašujući, što ih stavlja u veoma ranjivu poziciju"., rekao je Obama i dodao: 

"Mlade Afroamerikance muškog pola često smatraju starijim nego što oni zapravo jesu i zato je najbolji način za rješenje ovih problema da se poboljša trening policije kako bi oni bili svjesni svojih predrasuda na vrijeme." 

Odjeljenje za pravosuđe se navodno sprema da izda odluku kojom će pokazati da policajac Daren Vilson, iz Fergusona, nije narušio građanska prava 18 - godišnjeg Majkla Brauna kada je pucao i usmrtio ga u sukobu na ulicama tog grada, u avgustu prošle godine. 

Porota u Misuriju je odbila da optuži Vilsona za ubistvo kao i za bilo koje drugo krivično djelo, dok je on napustio službu. 

Obama je rekao da operativna jedinica koju je on sastavio prošle godine smišlja nove predloge, uključujući mogućnost nošenja kamera koje bi bile uz policajce u svakom trenutku. 

"Razmislićemo o datim predlozima, a onda ćemo to potkrijepiti radom federalnih jedinica“, rekao je predsjednik SAD i dodao da "policija radi svoj posao bolje kada zajednica ima povjerenje u policiju, ali I kada policija ne pokazuje znake predrasuda."

 

(B92)

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније