Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

10. 08. 2016. 10:11 >> 10:28

U FERGUSONU

Neredi na obilježavanju smrti Majkla Brauna

Pucnjava tokom demonstracija u Fergusonu na drugu godišnjicu smrti Majkla Brauna omela je mirno okupljanje u utorak uveče, ali nije bilo povrijeđenih.

  

 

 

Svjedoci ovog događaja navode da je automobil projurio kroz grupu demonstranata koji su blokirali ulicu zbog mirnih protesta na drugu godišnjicu od ubistva nenaoružanog 18-godsišnjeg crnca od strane policajca.

Oni navode da je automobil udario jednog mladića kao i da je iz automobila pucano, prenosi AFP.

Prema navodima svjedoka, jedan madić, koji je teško ranjen, ubačen je u privatni auto kako bi ga hitno prebacili u bolnicu.

"Policija je intervenisala ubrzo nakon pucnjave ali na licu mjesta nije zatekla nikakve dokaze da je došlo do ranjavanja iz vatrenog oružja", izjavio je portparol Fergusona Džef Smol koji nije htio da nagađa iz kojih razloga je uopšte došlo do pucnjave. Ranije u toku dana, nekoliko stotina ljudi se okupilo na komemoraciji kako bi minutom ćutanja odali poštu na mjestu na kojem je ubijen crnoputi mladić Braun od strane policajca Darena Vilsona, 9. avgusta 2014. godine. Državna porota odbila je da podnese tužbu protiv Vilsona , a Ministarstvo pravde SAD kasnije ga je oslobodio, zaključivši da je postupao u samoodbrani.

Policajac Vilson je dao otkaz u policijskoj službi u novembru 2014. godine. Ubistvo Brauna je uzrokovalo višemjesečne nasilne proteste u Fergunsonu kao i formiranje Pokreta za žrtve crnce, koji kritikuje odnos policije prema manjinama, posebno ubijanja crnih muškaraca i mladića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније