Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 01. 2015. 16:43 >> 16:38
4

POROŠENKO PORUČIO

Ukrajina ostaje uz dogovor iz Minska

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je na sjednici nacionalnog Savjeta za bezbjednost i odbranu da Ukrajina ostaje privržena dogovorima iz Minska.

 

 

 

"Mi nećemo dozvoliti rušenje dogovora iz Minska. Sve treba da se zasniva isključivo na njima", rekao je Porošenko, dodajući da je potrebno da se osigura njihova implementacija, između ostalog i u okviru Kontakt-grupe.

Porošenko je rekao da su za Kijev prioritet "poštovanje režima prekida vatre, oslobađanje zarobljenika, povlačenje strane vojske, zatvaranje granice i početak političkog procesa deeskalacije i rješavanje stanja", što je i u skladu sa dogovorima iz Minska, prenio je Ukrinform. 

UNN prenosi Porošenkovu izjavu da po tim dogovorima aerodrom u Donjecku treba da bude demilitarizovana zona. 

Učesnici sjednice SNBO minutom ćutanja odali su poštu poginulima u Marijupolju, gradu na jugoistoku Donjecke oblasti na Azovskom moru, gdje je juče poginulo 30 ljudi a ranjeno 95. 

Porošenko je, takođe, najavio da će se šefovi diplomatije EU i Ukrajine sresti sjutra. 

"Sjutra treba da bude održano zasjedanje ministara inostranih poslova EU, gdje će biti koordinisani postupci za osiguranje bezbjednosti Ukrajine i pojačanju pritiska na Rusiju", kazao je predsjednik Ukrajine.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније