Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 05. 2015. 20:23 >> 20:16

BOMBOM NA ŠKOLU

Sirija:U eksploziji bombe stradala djeca

U eksploziji bombe koja je pogodila školu u sirijskom gradu Alepu, poginulo je danas najmanje sedmoro civila, među kojima je četvoro djece i nastavnik.

 

 

 

To je saopštila nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Prema riječima šefa te opservatorije Ramija Abdela Rahmana, đaci osnovne škole igrali su se u dvorištu, kad ih je pogodila bomba.

Škola se nalazi u kvartu koji kontrolišu i vlasti i opozicija, prenio je AFP. 

Djeca su danas došla da rade test u ovoj školi, iz straha da će škola u koju inače idu biti meta napada, rekao je Abdel Rahman. 

Školu je pogodila bomba napravljena od starog kontejnera ili bačve punjene eksplozivom i uglavnom se baca iz helikoptera. 

Prošlog mjeseca, najmanje 100 škola u Alepu bilo je privremeno zatvoreno, pošto je u vazdušnim napadima sirijske vojske ubijeno petoro djece i troje nastavnika, navodi AFP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније