Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 05. 2015. 11:27 >> 11:20

KREĆU U AKCIJU

Iračka vojska u ofanzivi protiv ID

Iračke vlasti saopštile su danas da pokreću vojnu operaciju protiv Islamske države koja je prošle nedjelje zauzela djelove zapadne pokrajine Al Anbar i njen glavni grad Ramadi, na svega 100 kilometara od Bagdada.

Iračka televizija javila je da je će u vojnoj operaciji učestovati i šiitske i sunitske paravojne formacije.

Islamska država zauzela je velike djelove Al Anbara na početku svoje ofanzive poćetkom 2014, dok je prošle nedjelje zauzela glavni grad pokrajine, Ramadi.

Pad Ramadija predstavlja veliki neuspjeh iračke vojske kojoj SAD pružaju avio-podršku.

Više od 3 000 vazduhoplovnih napada međunarodne koalicije predvođene SAD nije spriječilo islamiste da nastave "proširivanje kalifata" na teritoriji Iraka i Sirije.

Poslije debakla u Ramadiju, Hajder Al Abadi je promijenio strategiju pozivajući šiitsku moćnu milicijsku strukturu Hašd al Šabi u pomoć. Ta struktura se do sada držala po strani u Al Anbaru da ne bi izbili sukobi s većinskim sunitima u toj provinciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније