Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 05. 2015. 21:33 >> 21:25
3

OBAMA I STOLTENBERG

SAD i NATO zajedno protiv džihadista

Američki predsjednik Barak Obama rekao je da SAD blisko sarađuju sa NATO saveznicima i da, u borbi protiv Islamske države, imaju partnerstvo sa drugim zemljama.

"NATO nužno prepoznaje čitav niz globalnih izazova, posebno onaj koji mi nazivamo Južni front, nastojeći da koordinišemo u efikasnoj borbi protiv ID", rekao je Obama u Bijeloj kući na sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, prenosi Rojters.

Obama je posebno napomenuo da su svih 28 članova Alijanse, dio koalicije koja podržava iračku vladu u borbi protiv ID. AP dodaje da je Obama rekao da SAD i njeni saveznici moraju da razmišljaju da li je efikasna primjena vojne imovine u regionu. 

Obamini komentari dolaze pošto je američki sekretar za odbranu Eš Karter kritikovao iračke snage, rekavši da su Iračani pobjegli od nadiranja džihadista u Ramadiju bez borbe. 

Obama i Stoltenberg su razmotrili i krizu u Ukrajini, navodi AFP. 

"Imali smo priliku da razgovaramo o situaciji u Ukrajini i o sve agresivnijem stavu koji je Rusija zauzela", rekao je Obama, poslije razgovora u ovalnoj sobi sa Stoltenbergom. 

Sagovornici su naglasili potrebu da strane u sukobu poštuju, u velikoj mjeri ignorisan sporazum o prekidu vatre, za koji je Stoltenberg rekao da još može da bude "put ka miru".

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније