Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 07. 2015. 11:45 >> 12:27
9

DONALD TRAMP

“Ako Njemačka ne spasi Grčku, Putin će”

SAD ne treba da se miješaju u grčku finansijsku krizu, ja bih prepustio taj problem Njemačkoj, izjavio je milijarder i kandidat za nominaciju za narednog američkog predsjednika Donald Tramp u intervjuu TV kanalu "Foks biznis".

 

 

 

"Ne bih se miješao i previše aktivno učestvovao (...) Dao bih Njemačkoj da se time bavi. Mi imamo dovoljno problema", rekao je Tramp (69), odgovarajući na pitanje šta treba da preduzme Amerika povodom situacije u Grčkoj.

Prema njegovim riječima, u Vašingtonu ne treba da zaborave da je "čitava situacija sa eurom" stvorena radi konkurencije sa SAD. 

"Njemačka će se pozabaviti time. Iskreno, (ruski predsjednik) Vladimir Putin, vjerovatno će se priključiti i spasiti situaciju, ako Njemačka ne uspije. Tako da će Grčka biti u boljoj formi nego što ljudi misle", rekao je Tramp.

Prema podacima grčkog ministarstva finansija, ukupan iznos duga Grčke na dan 1. april ove godine, iznosio je 312,7 milijardi eura.

Znatan njegov dio - 184 milijarde, otpada na Evropski fond za finansijsku stabilnost (EFSF) - 131 milijardu, kao i na vlade zemalja iz Eurozone, uključujući Njemačku, Francusku, Estoniju, Slovačku.

Grčka je dužna i 27 milijardi eura Evropskoj centralnoj banci (ECB) i 21 milijardu Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније