Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Izvor: Mina biznis ]

01. 06. 2020. 11:58 >> 11:56

OD DANAS

Lipska pećina otvorena za posjetioce

Lipska pećina je od danas otvorena za posjetioce.

Iz Turističkog preduzeća Lipska pećina saopšteno je da će rad organizovati u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), kako bi posjete i dalje bile zanimljive, poučne i bezbjedne.

Iz preduzeća su kazali da posjetiocima, kao i prethodnih godina, na raspolaganju dvije ture.

“Pećinska tura obuhvata vožnju vozićem od parkinga do pećine i nazad i pješački obilazak uređenog dijela pećine u pratnji naših obučenih vodiča u ukupnom trajanju od sat. Avanturistička priča, pored osnovne, obuhvata i dio pećinskih kanala koji se nalaze van uređene staze. Ona je kao i do sada dostupna samo uz prethodnu rezervaciju”, objasnili su iz preduzeća.

Lipska pećina, kako su kazali, svoju priču priča već šest miliona godina kroz stalni žubor i kapanje vode, nastanak i neprestani razvoj mnogobrojnih i raznovrsnih pećinskih ukrasa, kao i suptilne kretnje jedva vidljivih organizama koji su u njoj pronašli svoje prirodno stanište.

“Otkrivena prije 200 godina usljed nesvakidašnjih okolnosti, pećina je predstavljala nepresušan izvor vode za lokalno stanovništvo. Stopama naših predaka danas i mi obilazimo najljepše i najskrovitije kutke crnogorskog podzemlja”, zaključili su iz preduzeća.

Na sajtu kompanije je navedeno da cijena ulaznice za odrasle iznosi 10,9 eura, za djecu do pet godina jedan eura, a za djecu od pet do 15 godina 6,9 eura.

Cijena porodičnog paketa iznosi 29,9 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније