Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Izvor: Mina Business ]

16. 05. 2021. 12:02 >> 12:03

OTVARANJE SJUTRA

Cijena posjete Lipskoj pećini ostala ista

Lipska pećina, koja je za turiste otvorena u ponedjeljak, radiće u skladu sa preporukama nadležnih institucija kako bi posjete i dalje bile zanimljive, poučne i bezbjedne, dok će cijene ostati na prošlogodišnjem nivou.

Iz turističkog preduzeća Lipska pećina su kazali da, u skladu sa preporukama i mjerama nadležnih institucija u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa, ni ove sezone nijesu bili u mogućnosti da taj speleološki objekat otvore 1. aprila, što je do prošle godine bila tradicija.

„Dugi vremenski period, od zatvaranja pećine za posjete u oktobru prošle godine do maja, proveli smo aktivno radeći na strategijama za uvođenje raznovrsnijeg sadržaja za posjetioce. Osim toga, veliki trud smo uložili u kreiranje felksibilnih planova da bismo se u svakom trenutku mogli brzo prilagoditi potencijalnim novim mjerama za suzbijanje pandemije“, kazali su predstavnici preduzeća agenciji Mina-business.

Oni su naveli da će, kao i prošle godine, upotreba maski i preporučena distanca biti obavezni sve vrijeme, dok su sredstva za dezinfekciju postavljena na svim mjestima gdje posjetioci cirkulišu.

„Iako je naše preduzeće u potpunosti bilo zatvoreno od oktobra prošle godine, naš entuzijazam u susret novoj sezoni ne izostaje. Činjenica da ove sezone počinjemo s radom mjesec ranije u odnosu na prošlogodišnju ohrabrujuća je i optimistična“, rekli su iz preduzeća.

Oni su ocijenili da je preduzeće Lipska pećina, s obzirom na opšte rezultate postignute u turističkom sektoru, prošlu sezonu iznijelo stojički zahvaljujući reorganizaciji i angažovanjem svih zaposlenih na više operativnih funkcija.

„Kako su očekivanja za predstojeću sezonu ipak veća nego što su bila za prethodnu, sličan organizacioni plan sprovešćemo i ove godine, uz angažman našeg stalnog i već iskusnog tima, a na određenim funkcijama imaćemo i pojačanje“, naveli su iz preduzeća.

U menadžmentu su odlučili da, imajući u vidu izazovnu prethodnu godinu, kao i doprinos medija širenju znanja i informisanosti u vezi sa pandemijom koronavirusa, sve zaposlene u crnogorskim medijskim kućama nagrade besplatnom ulaznicom za posjetu Lipskoj pećini.

I ove godine posjetiocima će biti ponuđene dvije ture – pećinska i avanturistička.

Pećinska tura, kao najtraženija, traje sat i obuhvata vožnju redizajniranim vozićem od parkinga do pećine i nazad, kao i pješački obilazak uređenog dijela pećine u pratnji obučenih vodiča.

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 10,9 EUR, za djecu do pet godina jedan EUR, a za djecu od pet do 15 godina 6,9 eura. Cijena porodičnog paketa iznosi 29,9 eura.

Lipska pećina se nalazi u selu Lipa Dobrska, na udaljenosti pet kilometara od centra Prijestonice Cetinje.

Formirala se i dalje razvijala milionima godina u mraku i tišini i strpljenjem svojstvenim pećinama kreirala ambijent koji se odlikuje bogatstvom raznovrsnih pećinskih ukrasa, dvorana i kanala.

Otkrivena prije oko 200 godina, svojim nepresušnim izvorima vode uticala je na razvoj kulture među lokalnim stanovništvom, a interesovanjem i angažmanom Petra II Petrović Njegoš i kralja Nikole dobija i istorijsku dimenziju.

Za šest godina od otvaranja, Lipsku pećinu prepoznaju i preporučuju mnogi međunarodni turistički sajtovi. TripAdvisor sertifikat odličnosti pećina dobija već tri godine zaredom, a u kriznoj prošloj godini biva uvrštena u izbor putnika.

„Stopama naših predaka danas i mi obilazimo najljepše i najskrovitije kutke crnogorskog podzemlja. I u ovoj godini Lipska željno očekuje posjetioce koji aktivno doprinose njenom cjelokupnom značaju“, zaključili su iz preduzeća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније