Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.M.

22. 02. 2024. 10:49 >> 11:04
Čitaj mi:

Martinović – Memić

Intezivnija saradnja u oblasti turizma

Ministarstvo turizma ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Crne Gore i Ministartvo turizma i omladine Srbije aktiviraće Radnu grupa u oblasti turizma u cilju inteziviranja promotivnih aktivnosti zajedničkog nastupa turističkih privreda dvije zemlje na tržištu, kao i razmjene iskustava u toj oblasti, saopšteno je na sastanku ministra Vladimira Martinovića i ministra turizma i omladine u Vladi Srbije Huseina Memića.

Martinović je podsjetio da je Radna grupa formirana u februaru prošle godine.

Istakao je kao prioritet resora koji predvodi ravnomjeran razvoj sjevera i juga Crne Gore.

„Kroz uspješno povezivanje i promociju oba regiona, cilj je da imamo turističku sezonu tokom cijele godine“, kazao je ministar Martinović.

Napomenuo da je Vlada Crne Gore čvrsto opredijeljena za evropski kurs i ubrzanu integraciju u EU, te će Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera učiniti sve što je potrebno kako bi doprinijelo ostvarenju ovih ciljeva.

Na sastanku su identifikovani potencijali za razvoj zdravstvenog, sportskog i ruralnog turizma, a sagovornici su razmijenili svoja iskustva i postignute rezultate.

Prepoznati su i strateški pravci razvoja, posebno kada je riječ o promociji različitih vidova turizma, kroz podsticajne aktivnosti i projekte.

Ministar Memić informisao je sagovornika da je Srbija ostvarila rekordan broj stranih turista i noćenja tokom prošle godine. Ukazao je na mogućnost saradnje u kreiranju zajedničkog nastupa prema dalekim destinacijama, sa posebnim akcentom na kinesko tržište koje sve više prepoznaje Balkan kao atraktivnu turističku destinaciju.

Saglasni su da je izgradnja auto-puta od velikog značaja za bolju povezanost dvije zemlje.

Ministar Martinović je tim povodom istakao da će nastavak izgradnje auto puta uticati pozitivno na razvoj turizma i drugih privrednih grana, a što će sve zajedno doprinijeti boljoj povezanosti Crne Gore sa Evropom.

Ovaj sastanak je korak naprijed ka jačanju turističkih veza između Crne Gore i Srbije, te otvara put za dalju saradnju i razvoj ove važne privredne grane za obje zemlje.

Sastanku su ispred crnogorske delegacije prisustvovali i državni sekretar za turizma Vuk Žižić i načelnica Direkcije za investicije i unapređenje konkurentnosti u turističkoj privredi, Olivera Blagojević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније